Volledig scherm
© Remco Zwinkels

Vrolijk onderonsje in kinderboerderij Tanthof

Het is eindelijk zomer, dus woensdagmiddag gaan we lekker naar de waterspeeltuin Tanthof, dachten de moeders van het Mama Café Delft. Laat het weer nu net op deze dag in een diepe dip zitten: wind en regen. Maar geen nood, want de kinderboerderij Tanthof is er ook nog.

Met schapen, geiten, varkens, koeien, konijnen, kippen en duiven. En allerlei knaagdieren. De kleine Jelmer kan het uitstekend vinden met zijn tijdelijke vriend het konijn. Het Mama Café Delft is een ontmoetingsplek voor ouders en hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar oud uit Delft en omgeving. Ook vaders en grootouders 'zijn hartstikke welkom', aldus de initiatiefnemers. Vaste adressen: DOK en kinderopvang Plukkebol. Maar in de zomer zijn er dus ook buitenactiviteiten.

Volledig scherm
© Remco Zwinkels
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toch geen kiss and ride-zone in Koningshof

    Toch geen kiss and ride-zone in Koningshof

    De gemeente laat het plan om een rondweg rondom sporthal Het Baken aan te leggen, die gebruikt kan worden als kiss and ride-zone, varen. Dit is het resultaat van veel weerstand van de bewonersvereniging Koningshof en omwonenden. Zij zijn van mening dat dit ouders stimuleert om kinderen met de auto naar school te brengen, in plaats van met de fiets. Daarnaast zou het fiets- en voetgangersverkeer moeilijk te scheiden zijn van de autoweg, waardoor een gevaarlijke situatie ontstaat.

In samenwerking met indebuurt Delft