Volledig scherm
VVD-fractievoorzitter Bart Smals © Fred Leeflang

VVD-fractievoorzitter Bart Smals verlaat de Delftse politiek

VVD-fractievoorzitter Bart Smals gaat de Delftse politiek verlaten. Op 26 september neemt hij  voor het laatst zijn plekje in de gemeenteraad in. ,,Ik heb met volle teugen genoten van het raadswerk”, zegt Smals, die zowel in 2018 als in 2014 lijsttrekker van de VVD was.

Onder leiding van Bart Smals (49) haalde de partij bij beide verkiezingen drie zetels. Dit bleek genoeg voor deelname aan het stadsbestuur. In 2014 vaardigde zijn partij wethouder Lennart Harpe af. In 2018 werd oud-raadslid Hatte van der Woude wethouder namens de VVD.

Smals vertrekt omdat hij naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn wordt benoemd tot lid van de Tweede Kamer. Door het vertrek van de Kamerleden Leendert de Lange (burgemeester van Wassenaar) en Benthe Bekker (zwangerschapsverlof) ontstaan op korte termijn twee  vacatures. 

Bart Smals, die werkzaam is als apotheker in het Westland:  ,,In overleg met mijn partijgenoten in de raad heb ik besloten dat met mijn vertrek in september de VVD-fractie gecontroleerd kan overgaan naar de nieuwe fractiesamenstelling.”

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft