Volledig scherm
President Clinton en zijn vrouw Hillary bij hun bezoek aan Delft. © Indebuurt Delft

Waarom at president Bill Clinton poffertjes in Delft?

Delftse MysteriesIn Delftse mysteries geven we antwoorden op voor de hand liggende vragen. Waarom at president Bill Clinton bijvoorbeeld eens poffertjes in de stad, vraagt Indebuurt Delft zich af?

In iedere stad gaan wel verhalen rond, waarvan het hoe en waarom niet helemaal duidelijk is. Zo ook het verhaal over de Amerikaanse president Bill Clinton. In 1997 bracht hij een bezoek aan Delft. Waarom ging hij 'ineens' poffertjes eten op de Markt?

In 1997 kwam de toenmalige president van de Verenigde Staten naar Nederland voor een bezoek. Naast belangrijke zaken in Den Haag was er ook nog even tijd voor een bezoekje aan het mooie Delft.

Quote

Het was al vrij snel bekend dat de Clintons in Delft waren, dus stond de Markt vol met mensen

Chris Hoogelander, Huidig bedrijfsleider

Het verhaal gaat dat Clinton en zijn vrouw stiekem poffertjes gingen eten bij het toenmalige Wapen van Delft. Chris Hoogelander, bedrijfsleider van Het Gulden ABC (de opvolger van het Wapen van Delft) vertelde ons eerder: ,,Ja, dat was wel een big happening toen." Zelf was hij nog maar een jochie van zes in 1997, maar omdat er nog steeds mensen langskomen om poffertjes te eten op de plek waar Clinton ooit zat, weet hij er zeker wel van. In het Gulden ABC is nog één kok te vinden die er in 1997 ook werkte, maar die was er net die dag in mei '97 niet.

Volgens Chris gaan er een aantal verhalen rond. Hoe het nou helemaal precies zit, is nooit helemaal duidelijk geworden. Het verhaal dat Chris kent is als volgt: ,,De Clintons gingen samen met - toen nog prins - Willem Alexander de Nieuwe Kerk en de grafkelder bezoeken. Het was al vrij snel bekend dat de Clintons in Delft waren, dus stond de Markt vol met mensen. Omdat de sleutel van de grafkelder zoek was, zijn de Clintons en hun gevolg even bij het Wapen van Delft naar binnen geschoten. Dus toen hebben ze hier boven heerlijk poffertjes zitten eten.”

Wil je meer lezen in de rubriek Delftse Mysteries? Dat kan hier!

In samenwerking met indebuurt Delft