Zo komt de ligfiets van de TU Delft eruit te zien.
Volledig scherm
Zo komt de ligfiets van de TU Delft eruit te zien. © TU Delft

Wereldrecord lonkt voor ligfiets Velox 9

Als het aan Britt Krabbenborg ligt, krijgt de TU Delft er binnenkort een wereldrecord bij. De Delftse studente is samen met haar team al maanden bezig om het ontwerp van een aerodynamische ligfiets te vervolmaken. 

De ambitie mag er zijn: alles minder dan een wereldrecord snelfietsen zou een tegenvaller zijn. De huidige hoogste snelheid staat op 121,8 kilometer per uur. De Velox 9 van Krabbenborg en haar team wordt in staat geacht de 125 kilometer per uur aan te tikken. De verwachtingen zijn hoog: ,,Ik heb er alle vertrouwen in."

Britt Krabbenborg (21) leidt een combinatie van het Human Power Team van de TU Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze week presenteerden zij het ontwerp van hun nieuwste hightech fiets. Het studentenproject bezorgt Krabbenborg al enige tijd handenvol uitdagend werk. ,,Ik heb gesolliciteerd en werd aangenomen. Ik ben teamleider en dat betekent dat ik ervoor moet zorgen dat de doelen die vooraf worden opgesteld, gehaald worden. Dat is een mooie uitdaging."

Wereldtitel

De techneuten werken met groot enthousiasme toe naar een piek in september. Tijdens de World Human Powered Speed Challenge in Nevada verdedigen de Nederlanders hun wereldtitel.

Krabbenborg: ,,We willen ook nu weer de snelste zijn. Maar we willen ook het wereldrecord aanvallen. Onze ligfiets Velox 9 is zo gebouwd dat-ie een snelheid van 125 kilometer per uur kan halen. Maar we zijn natuurlijk van veel factoren afhankelijk. Belangrijk zijn de weersomstandigheden, maar dat geldt ook voor de fietsers. Die zijn al volop in training. We willen echt winnen en kunnen dus niets aan het toeval overlaten."

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft