Volledig scherm
Westerpop 2018 met Candy Dulfer. © FOTOBURO FRED NIJS

Westerpop komt terug in 2019

Liefhebbers van live-muziek moeten de agenda trekken. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli 2019 staat de volgende editie van Westerpop gepland. Een verrassing, meldt organisator René Steijger. 

,,Het festival is sinds 2014 een biënnale in de even jaren. Maar daarmee haal je automatisch de concurrentie van grote voetbaltoernooien en andere sportevenementen op je hals. Daar hadden we met de laatste editie echt last van. Het WK voetbal heeft ons absoluut bezoekers gekost.”

Steijger heeft wethouder Bas Vollebregt overtuigd van de noodzaak om in de oneven jaren te programmeren. ,,We hebben in augustus met de wethouder overlegd. Hij heeft begrip voor ons standpunt. De uitdaging was om de subsidieconstructie over te hevelen van de even naar de oneven jaren. Dat is gelukt en dus kunnen we vol trots melden dat Westerpop 2019 doorgaat!”

Daarmee zet de organisatie van Westerpop tevens de inschrijving voor de Peter Tetteroo Bokaal 2019 in gang. Steijger: ,,De inschrijving is geopend. Acts en bands uit de regio Midden-Delfland en Delft en omstreken kunnen weer inschrijven voor de regionale popprijs. Dat kan op de website van Westerpop. Het is een kleine moeite die voor een band misschien wel heel bepalend kan zijn. Ze maken kans op de voorronden op 23 maart, 6 april en 20 april in Muziekcafé STECK.”

Finale

De finale van de Peter Tetteroo Bokaal 2019 vindt plaats op de eerste dag van Westerpop en brengt drie finalisten op het podium. Delftse en regionale bands, dj’s en singer-songwriters in alle populaire muziekstijlen die grotendeels eigen werk spelen, kunnen vanaf nu inschrijven op westerpop.nl.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft