Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Wethouder Harpe breekt lans voor vrouwen: ‘Locatie lantaarnpaal maakt al verschil’

ReageerSmalle steegjes, waar louche dingen ongezien kunnen gebeuren, viaducten waar alle hulpkreten overstemd worden of verlaten bedrijventerreinen waar ‘s avonds geen kip te bekennen is. Ook in Delft zijn er genoeg plekken waar vrouwen zich onveilig voelen. 

1 reactie

 • S. Schreuder

  2 maanden geleden
  Wij hebben als buurtbewoners al jaren gevraagd aan de gemeente of er licht kan komen op de hoek van de jacob gilleshof bij huis nr 13 op het pleintje . Als je daar lopend of fietsend in de vroege ochtend of de late avond naar het westplantsoen gaat is het pikkedonker en vind ik dit een onveilige situatie en voel ik mij vaak onveilig Als daar licht kan komen zou dat heel fijn zijn. Met vr groeten Sandra Schreuder
 1. Strijd tegen krakers in jaren tachtig: ‘Geen traangas in Den Haag’
  PREMIUM
  Plaats delict

  Strijd tegen krakers in jaren tachtig: ‘Geen traangas in Den Haag’

  Voor de zoveelste keer komt de mobiele eenheid van de politie op 12 februari 1982 in actie tegen krakers. De ontruiming van een pand aan de Stadhouderslaan, een dependance van de Indonesische ambassade, is landelijk nieuws. Eerst meldt zich een deurwaarder met maar twee politieagenten bij het vroegere kantoor. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een bloederig verleden.

In samenwerking met indebuurt Delft