'Wie verwacht hier nou een drugslab?'

VIDEOWaar de villa's en vrijstaande huizen tussen de vijf ton en een miljoen euro kosten, is kort voor het weekeinde een drugslaboratorium ontmanteld. Langs het water van de Zweth, aan de Zwethkade-Zuid in Den Hoorn, werd volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen(LFO) van de politie het eerste drugslab in Nederland van 2019 opgerold. Er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht.

,,Die eer hebben we liever niet", bromt Willem Groen. De 68-jarige inwoner van Den Hoorn is één van de 'ramptoeristen' die zondag is afgekomen op de bewuste plek langs de Zweth, waar aan de achterzijde van de villa het drugslaboratorium werd opgerold. De brandweer vond het lab na een korte zoektocht. In de woning zelf werd apparatuur aangetroffen voor het produceren van drugs. De politie nam de auto die op de oprit stond in beslag. Waar de tip vandaan kwam dat er mogelijk een drugslab aanwezig was, is niet bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Volledig scherm
Politie treft drugslab aan in Den Hoorn © District8

Verbazing

,,Eerste drugslab van dit jaar, wat moet je ermee", foetert Groen terwijl hij de brand steekt in een fors shaggie. ,,Hier staan prachtige huizen langs het water in een mooie omgeving, wie verwacht hier nu een drugslab?", verwoordt Groen de verbazing van bewoners. ,,Nee, geen idee wie er woonden. Ik woon hier vijf minuten vandaan, rij er regelmatig langs, maar nooit iemand gezien daar", vult Simon Haring (49) aan.

Een andere buurtbewoner beweert dat de bewuste luxe woning aan de Zwethkade-Zuid is verhuurd aan medewerkers van Shell. De politie wil dat echter bevestigen noch ontkennen. Evenmin is in het belang van het onderzoek vrijgegeven om welke drugs het gaat en of ook hoeveelheden ervan zijn gevonden in de villa. Het pand is het hele weekeinde bewaakt door een speciale eenheid van de politie.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
De brandweer vond het drugslab na enig zoekwerk aan de achterzijde van de villa. © District8

In samenwerking met indebuurt Delft