Volledig scherm
PREMIUM
Kinderboekenschrijfster Annejan Mieras met haar boek Portiek Zeezicht Frans Oremus schrijft het verhaal © Fred Leeflang

Wie wonen er achter de deurmatten en planten in de portiekflat?

KinderboekHet eerste kinderboek van de Delftse schrijfster Annejan Mieras, Portiek Zeezicht, is enthousiast ontvangen. Ze kreeg al nominaties en onlangs een eervolle vermelding van de Woutertje Pieterse Prijs. ‘Briljant!’

„Het kwam voor mij totaal onverwacht”, reageert Annejan Mieras (1965) op de eervolle vermelding van de Woutertje Pieterse Prijs 2019, de bekendste kinderboekenprijs van Nederland. ‘Fenna stal moeiteloos de harten van de jury’, staat er in de toelichting. ,,Het is iets waar je alleen op kunt hopen als je eerste boek het licht ziet.” De schrijfster herinnert het zich nog helder. Die donderdagmiddag dat het manuscript van Portiek Zeezicht op de bus ging naar de uitgeverij. „Het was een aardig pakket.”

  1. ‘Schotten zijn vóór EU, maar treden straks uit omdat het Verenigd Koninkrijk dat wil’
    PREMIUM
    Vaarwel Britten

    ‘Schotten zijn vóór EU, maar treden straks uit omdat het Verenigd Koninkrijk dat wil’

    Raimond Dijkstra (46) volgt de uitslag van de Europese verkiezingen vandaag op de voet, zegt hij in de wekelijkse rubriek Vaarwel Britten. De Schotse stemvoorkeuren zijn voor hem misschien nog wel belangrijker dan de Nederlandse. In dit 'preferendum' kunnen ook de Schotten opnieuw hun mening geven over de brexit. ,,De Schotten zijn voor een langer verblijf in de EU, maar treden straks uit omdat het Verenigd Koninkrijk dat wil.”

In samenwerking met indebuurt Delft