Wilde Westen: 'Peperstraat en Breestraat fors beschadigd door granaat'

VideoDe zwarte schermen zijn vanmiddag weggehaald en daardoor wordt duidelijk dat de Breestraat en de Peperstraat in Delft fors zijn beschadigd door de aanslag vanochtend. Volgens een bewoner van de Breestraat, die camerabeelden heeft van de actie, heeft de aanslagpleger een granaat gebruikt. 

Gaten, gaten en nog eens gaten: de panden rondom coffeeshops The Future in de Peperstraat en The Game in de Breestraat zijn doorzeefd met honderden kleine gaatjes. De oorzaak zou echter niet, zoals vorige week, een schietpartij zijn geweest, maar een granaat zou de boosdoener zijn. Dat vertelt een bewoner van de Breestraat, die direct nadat hij hoorde van de aanslag, de beelden van zijn beveiligingscamera erbij had gepakt. 

De beelden zijn onbetwistbaar en laten volgens hem duidelijk zien dat een man op een scooter het op de coffeeshops gemunt had. Hij stopte voor de gelegenheid, pakte een granaat en gooide die richting het pand. Die ontplofte nog niet direct, maar hij rolde de straat op en explodeerde daar. Het gevolg: honderden splinters die richting tientallen ruiten schoten. Daarna zag de eigenaar van de camerabeelden de man wegrijden, mogelijk in de richting van de Peperstraat. Bij de explosie zijn de ruiten van een naastliggende tattooshop, bovenliggende en naastgelegen woningen, een grillroom en een sportschool beschadigd. Er zijn honderden kleine gaatjes en putjes te zien.

De politie doet nog onderzoek naar de vernielingen en de knallen en neemt het woord 'granaat' nog niet in de mond.

Volledig scherm
Gaten in Delft na explosie © District8
Volledig scherm
Gaten in Delft na explosie © District8
Volledig scherm
Gaten in Delft na explosie © District8
Volledig scherm
Gaten in Delft na explosie © District8

In samenwerking met indebuurt Delft