Volledig scherm
Winanda de la Rambelje-Mergler: ,,Ik was verdoofd toen ik hoorde dat de sponsor zich terugtrok.'' © Fred Leeflang

Wildopvang Delft in problemen: ‘Je er toch niet aan denken dat we straks de deur moeten sluiten’

De sponsor, die sinds juli 2017 het merendeel van de financiering voor zijn rekening neemt, viel vorige week plotseling weg. 

,,We rekenden op een nieuwe overeenkomst voor volgend jaar, maar de financier trok zich ineens terug. Daardoor kunnen we de salarissen deze maand nog betalen, maar daarna niet meer'', zegt oprichter Winanda de la Rambelje-Mergler. ,,Ik was verdoofd na het horen van het nieuws. Het kan toch niet dat we na veertig jaar onze deuren moeten sluiten?''

De opvang in Delftse Hout heeft 3,5 vaste kracht, stagiaires en ruim vijftig vrijwilligers in dienst en vangt zo'n drieduizend zieke en gewonde dieren per jaar op. Het aantal wilde dieren, zoals egels, vogels en hazen, dat wordt verzorgd neemt elk jaar toe. En daarmee ook de kosten voor de stichting.

Geweten

De opvang kampte een jaar geleden ook al met financiële tekorten. De la Rambelje-Mergler deed toen een dringend beroep op de gemeenten. ,,Wildopvangen die wel financieel gezond zijn, worden allemaal ondersteund door hun gemeente. De Wildopvang van Krommenie heeft bijvoorbeeld een werkterrein van dertien gemeenten en die betalen allemaal mee. Ik hoop dat wij die steun ook krijgen. Als je ziet hoe hard veel dieren onze zorg nodig hebben, vaak door problemen die wij als mensen veroorzaken, dan moet je er toch niet aan denken dat we straks de deur moeten sluiten? Ik wil dat niet op mijn geweten hebben."

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft