Wim van Leeuwen presenteert zijn historische scheurkalender vol feitjes over Delft, vormgegeven door Sander van Geest. ,,Zoiets was er nog niet, dus ik dacht, dát gaan we doen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wim van Leeuwen presenteert zijn historische scheurkalender vol feitjes over Delft, vormgegeven door Sander van Geest. ,,Zoiets was er nog niet, dus ik dacht, dát gaan we doen.” © Fred Leeflang

Wim van Leeuwen maakt scheurkalender over historisch Delft: ‘Voor het ‘O ja!-gevoel’

Delft heeft sinds deze week zijn eigen historische scheurkalender. Samensteller Wim van Leeuwen heeft 365 leuke feitjes bij elkaar gezocht en gebundeld. Een fikse klus, maar het was de duik in het verleden meer dan waard. ,,Het ‘O ja!'- gevoel, daar doe ik het voor.”

  1. Surprisestress? Met deze tips ben je binnen no-time klaar
    PREMIUM
    Met video

    Surprise­stress? Met deze tips ben je binnen no-time klaar

    Knoeien met liters behanglijm voor een papier-machécreatie, uren knip- en plakwerk zonder fraai resultaat of klungelen met een bouwwerk dat nog voordat het is uitgepakt uit elkaar valt. En dan staat er nog geen letter op papier voor het bijbehorende sinterklaasgedicht. Surprises maken gaat té vaak gepaard met onnodige stress en frustraties, vindt ‘surpriseprofessor’ Rolf Hut. ,,Met simpele dingen die je in huis hebt, kom je al een heel eind.”

In samenwerking met indebuurt Delft