Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Winterse Biergarten in Café de Oude Jan ‘Duitse stijl’

Duitsers maken weliswaar nauwelijks grappen, ze weten wel heel goed wat lekker is. Bezoekers van Lichtjesavond kunnen dat dinsdag 12 december ervaren bij Café de Oude Jan aan het Heiligegeestkerkhof.

Die avond worden om 17.00 uur de lichtjes ontstoken om zo voor even het donker te verdrijven. Op z’n Duits, want De Oude Jan wordt tot 23.00 uur omgetoverd in een heuse Biergarten. Net als tijdens het echte Oktoberfest, worden de bezoekers voorzien van lekkere (speciaal)bieren, typische Duitse gerechten en bijbehorende muziek. De halve kippen en schnitzels uit de nieuwe keuken kunnen worden weggespoeld met speciaal gebrouwen Oktoberfest-bier.

  1. Van Bijsterveldt door het stof na ‘verontrustende herdenking Max en Mathijs’
    PREMIUM

    Van Bijster­veldt door het stof na ‘verontrus­ten­de herdenking Max en Mathijs’

    De senaat van het Delftsch Studenten Corps wordt vrijdag op het matje geroepen door Marja van Bijsterveldt. Dat kondigde de Delftse burgemeester donderdagavond aan in de gemeenteraadsvergadering. Aanleiding vormt de herdenking van de tragisch om het leven gekomen surfers Max en Mathijs. In strijd met de, vanwege de coronacrisis ingestelde, noodverordening werd de herdenking zaterdag bijgewoond door zo'n negenhonderd belangstellenden.

In samenwerking met indebuurt Delft