Bewoners hebben bezwaar tegen de aanleg van vier parkeerplaatsen bij Het Arsenaal (links, het voormalige Legermuseum).
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners hebben bezwaar tegen de aanleg van vier parkeerplaatsen bij Het Arsenaal (links, het voormalige Legermuseum). © Archieffoto AD

Woedende bewoners slepen al voor derde keer de gemeente voor de rechter

Woedende bewoners van de Breestraat en de gemeente Delft stonden deze week tegenover elkaar bij de rechter over de aanleg van parkeerplaatsen voor een toekomstig hotel-restaurant in Het Arsenaal. 

De Delftenaren vrezen geluidsoverlast van dichtslaande portieren en luid pratende mensen. Ook zijn ze boos dat de parkeergelegenheid moet komen op de plek waar nu nog een binnenstadtuin ligt, naast de woningen van de bewoners. Het is al de derde keer dat bewoners van de binnenstad, die pal tegenover het voormalige Legermuseum nabij de Oude Delft wonen, de gemeente voor de rechter slepen. 

  1. Strandtenthouders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Strandtent­hou­ders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’

    Strandtenthouders aan de Nederlandse kust vragen vandaag op een bijzondere wijze aandacht voor hun financiële problemen. Ondernemers van Texel tot Zeeland hebben met hun strandbedden en tafeltjes teksten op het strand geschreven en die met een drone vanuit de lucht gefilmd. Ze willen dat de loonkosten van hun personeel worden vergoed. Het filmpje wordt aangeboden aan het kabinet.

In samenwerking met indebuurt Delft