Woningen ontruimd na brand in supermarkt Tanthof

Update & VideoDe brandweer heeft afgelopen nacht een aantal woningen ontruimd in de Mandelastraat in Delft vanwege een brand in een supermarkt daaronder. Eerder deze week was daar ook al een beginnend brandje. 

De brand brak rond 3.30 uur uit. Buurtbewoonster Nathalie van Mierlo hoorde een aantal harde klappen. Ze vermoedt dat op dat moment een deur ingetrapt werd. ,,Toen ik naar buiten keek, zag ik allemaal rook en heb ik de brandweer gebeld. Daar schrik je wel van.” Met haar kinderen, waaronder een pasgeboren baby van drie weken oud, stond ze niet veel later buiten. 

De supermarkt is volgens van Mierlo een echte buurtsuper waar omwonenden fruit en vlees halen. ,,De eigenaar stond er ook bij vannacht. Helemaal terneergeslagen.” 

Van Mierlo zag twee mannen wegrennen richting de wijk tegenover de supermarkt.  Enkele dagen eerder was er ook al een beginnend brandje tegen de gevel van de winkel en eerder was er al eens ingebroken.  ,,De buurt is achteruit gegaan. Het liefst zou ik willen vertrekken hier, maar dat gaat niet zo makkelijk.”

Yuksel Tas van de naastgelegen pizzeria is zich rot geschrokken van de tweede brand in een week tijd bij zijn buurman. ,,De snackbar is al een paar keer overvallen, er is bij mij vier keer ingebroken, het sigarenmagazijn en het Chinees restaurant verderop. Het is hier echt niet veilig.”

Daarom wil Tas handtekeningen van andere ondernemers en buurtgenoten ophalen, zodat de gemeente actie onderneemt. ,,Die moet camera's ophangen hier. In deze straat en daar op het pleintje",  zegt hij wijzend naar de  Bikolaan. 

Toen de brand geblust was, werden de huizen geventileerd en controleerde de brandweer op koolmonoxide. Daarna konden de bewoners weer terug naar huis. Er is niemand gewond geraakt. De kapotte ruiten van de winkel zijn met houten schotten dicht getimmerd. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
De brandweer ventileert de winkel waar de brand was. © District8

In samenwerking met indebuurt Delft