De gemeente gaat, als de proef met YES!Delft succesvol is, de glasvezelkabel inzetten bij het monitoren van veel meer bruggen in Delft. Zoals bij de Oostsingel, waar de brug danig is aangetast.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente gaat, als de proef met YES!Delft succesvol is, de glasvezelkabel inzetten bij het monitoren van veel meer bruggen in Delft. Zoals bij de Oostsingel, waar de brug danig is aangetast. © Fred Leeflang

Zakkende kades en bruggen in historische binnenstad worden mogelijk gered met glasvezelkabels

YES!Delft en de gemeente zijn bezig met een proef, om historische kademuren en bruggen met een glasvezelkabel te monitoren op achterstallig onderhoud of scheuren. De kade aan de zuidkant van de Binnenwatersloot is uitgekozen als proeflocatie.

 1. Zenuwachtig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning
  PREMIUM

  Zenuwach­tig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning

  En daar is ‘ie weer: de centrale eindtoets (voorheen Cito). Vanaf vandaag zitten weer talloze achtstegroepers te zwoegen op deze testen die moeten uitwijzen naar welk niveau middelbare school ze straks gaan. Alhoewel: het is een achtervang tegenwoordig. Want de docent heeft het laatste woord. Wij geven vijf tips aan kinderen, leraren, ouders én opa’s en oma’s hoe je je hier in deze tijd goed op kan voorbereiden.

In samenwerking met indebuurt Delft

 1. Strandpaviljoenhouders Scheveningen: 'Laat maar komen!'
  Play

  Strandpa­vil­joen­hou­ders Schevenin­gen: 'Laat maar komen!'

 2. Dit was Nederland: dinsdag 20 april
  Play

  Dit was Nederland: dinsdag 20 april