De Reinier de Graafweg
Volledig scherm
De Reinier de Graafweg © AD

Zwaar verkeer bedreigt Reinier de Graafweg door aansluiting A4

Bewoners van de Reinier de Graafweg krijgen nog dit jaar te maken met een blijvende stroom zwaar verkeer, doordat hun straat wordt aangesloten op de A4.

Dit werd bekend tijdens de raadsessie van de Commissie Ruimte en Verkeer van jongstleden donderdag. De bijeenkomst ging deels over de concept gebiedsvisie Reinier de Graafbuurt/Juniusbuurt. Bij de presentatie van het onderdeel aansluiting en ontsluiting van het gebied ten opzichte van het omliggende gebied, werd de directe link met de A4 duidelijk. ,,Daar maken wij ons zorgen over", zegt commissielid Marcel Koelewijn van Stadsbelangen Delft. ,,Met deze aansluiting krijgt de Reinier de Graafweg ook het bijbehorende zware verkeer erbij. De bewoners van de Reinier de Graafweg hebben al lange tijd in de rommel gezeten door de bouw van het ziekenhuis, daar komt de bouw van 1500 tot 2000 woningen in de Reinier de Graafbuurt/Juniusbuurt nog bij. En dan ook nog een drastische toename van verkeer met zeer zwaar verkeer erbij.”

Zware verkeer

Op kritische vragen omtrent de te verwachten overlast door het zware verkeer, kreeg Koelewijn te horen dat toename van dit verkeer onvermijdelijk is. Wel wordt vanuit de gemeente Delft gesteld dat de bewoners ter compensatie voor de geluidstoename nieuwe aangepaste kozijnen krijgen. ,,Maar dat vinden wij niet voldoende", zegt Koelewijn. ,,Het geluid mag dan misschien wel minder hoorbaar zijn, de trillingen worden niet minder door die kozijnen. Wij hebben dan ook gevraagd of het mogelijk is dat er extra dempend asfalt wordt aangelegd.”

Die vraag is nog niet beantwoord. Maar het is ook nog niet zover dat de vrachtauto's al over de Reinier de Graafweg denderen. ,,De gebiedsvisie is nu nog in de conceptfase. De bewoners kunnen hun bezwaren dus nog kenbaar maken.”

  1. Delftenaren weten weg naar terras weer goed te vinden
    Play

    Delftena­ren weten weg naar terras weer goed te vinden

    Met een zucht van verlichting bij horeca-ondernemers én bezoekers openden vanmiddag de terrassen in het centrum van Delft weer. En zelfs het weer hielp mee bij deze mijlpaal. Zo trokken de Delftenaren massaal naar de Markt en de Beestenmarkt om plaats te kunnen nemen, op gepaste afstand, op de terrassen. Bij alle zaken liep er een gastvrouw of -heer rond om de mensen op te vangen, ze twee gezondheidsvragen te stellen en ze te begeleiden naar een geschikt tafeltje.

In samenwerking met indebuurt Delft