Volledig scherm
PREMIUM
© Bart Meesters

1 op 14 ambulances is niet op tijd bij spoedgevallen

DEN BOSCH/OSS - Bij alarmnummer 112 krijgen ze steeds vaker ouderen uit Noordoost-Brabant aan de lijn die om een ambulance vragen en tegelijkertijd is het in deze regio moeilijk om aan personeel te komen. Dat legt een enorme druk op de ambulances om bij spoedritten op tijd te komen. De grens ligt op 15 minuten, maar 1 op de 14 ambulances haalde dat vorig jaar niet.

Dat blijkt uit cijfers over 2019 van de Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV). Ook de ziekenwagens die zogeheten A1-ritten rijden in de regio's Tilburg en Breda komen in 7,6 procent van de gevallen niet op tijd. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch