Volledig scherm
Vierdeklassers krijgen les in trommelen in de Muzerije in 2014. © Marc Bolsius

1145 middelbare scholieren stappen in Den Bosch op de fiets voor Uitlokdag

DEN BOSCH - 1145 middelbare scholieren stappen dinsdag 19 september op de fiets om aan het Bossche kunstleven te snuffelen. Theatermakers, musea, muzikanten dansers zetten hun beste beentje voor voor wat geldt als niet de makkelijkste leeftijdsgroep. 

Hoera, het is weer Uitlokdag in Den Bosch. Vierdeklassers van het Jeroen Boschcollege, het Pierson College, Het Sint-Janslyceum en het Stedelijk Gymnasium trekken langs culturele plekken in de stad van Carnavalsmuseum tot en met Poppodium W2. Dit jaar sluit voor het eerst ook Gymnasium Beekvliet uit Sint-Michielsgestel aan, waardoor de Uitlokdag drukker is dan ooit. 

Kruistocht

Bureau Babel organiseert de dag sinds 1999 samen met andere cultuurbrengers in Den Bosch. Directeur Jane van de Lest: ,,Veel leerlingen weten echt niet wat hier allemaal te doen is. Daar willen we ze kennis mee laten maken.

 Erica van de Kerkhof van Theater Artemis: ,,We proberen altijd iets te doen waar we zelf ook wat aan hebben. Workshops zijn een kans voor ons en voor leerlingen om dingen uit te proberen. Dit jaar gaan we aan de slag met onze nieuwe voorstelling 'Kruistocht in spijkerbroek' naar het boek van Thea Beckman. We zoeken nog jongeren die mee willen spelen in het jongerenleger. Niet alleen hockeymeisjes, maar zoveel mogelijk kleurtjes."

  1. Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    DEN BOSCH – Burgemeester Jack Mikkers gaf bij zijn intrede in Den Bosch aan onder de huid van de stad en de inwoners te willen kruipen. Dat is de afgelopen weken begonnen met een stadstour: op bezoek bij allerlei bedrijven en instellingen en nader kennismaken met de politieke partijen op steeds weer een andere plaats in de gemeente. Die inburgering krijgt dinsdag 28 november een vervolg in een (nieuwe) talkshow in de Verkadefabriek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch