Volledig scherm
stock stockadr school onderwijs schoolbord krijt wiskunde © Thinkstock

13,5 miljoen euro voor bouw nieuwe school in wijk De Lanen in de Groote Wielen

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch zet 13,5 miljoen euro opzij voor de bouw van een basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang (BSO) in de nieuwe wijk De Lanen in Rosmalen.

De nieuwe school is nodig omdat er in totaal 730 nieuwe woningen moeten komen in het nieuwste deel van de Groote Wielen. De allereerste bewoners kunnen vermoedelijk binnenkort hun woningen in. De nieuwe school is voor leerlingen van nul tot vijftien jaar en moet onder meer een kinderopvang en gymzaal krijgen. 

Naast de miljoenen voor een nieuwe school, trekt het college van B en W ook geld uit voor groot onderhoud aan scholen die eigendom zijn van de gemeente, zoals de Brede Scholen Floriant en Atlent. Daarbij gaat het om iets meer dan één miljoen euro. Daarmee wordt in 2018 voor 14,5 miljoen euro geïnvesteerd in onderwijs. Daarvoor is wel twee keer een bedrag van 3,6 miljoen euro nodig uit de algemene middelen. Vanwege het groot onderhoud aan schoolgebouwen is ook komende jaren meer geld nodig, is namelijk de verwachting.

De school in De Lanen is nodig, ondanks dat het totaal aantal leerlingen in het basisonderwijs in heel Den Bosch  voor de korte en de langere termijn (tot 2030) vrij stabiel is, met ongeveer 13.000 leerlingen. De school moet na de zomer van 2018 van start, maar dan nog wel in noodlokalen. De Stichting Signum verwacht in het eerste jaar 24 leerlingen. De permanente school moet uiteindelijk plek bieden aan zo'n 500 leerlingen. Welk concept de school krijgt, is nog onderwerp van discussie in een klankbordgroep. Ook het Rodenborch College (voortgezet onderwijs) is daar partner in.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
  PREMIUM

  Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

  DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.
 2. Organisaties vrezen 'afdankertjes' na afhaken Joris' kerstboom

  Organisa­ties vrezen 'afdanker­tjes' na afhaken Joris' kerstboom

  DEN BOSCH - ,,Als marktpartijen hebben wij grote vraagtekens bij het proces dat doorlopen is. De uitkomst bevreemdt ons en rekenen wij de bestuurders van onze stad aan." Dat schrijven de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersfonds Hartje 's-Hertogenbosch, vereniging Hoteloverleg 's-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Ondernemersfonds 's-Hertogenbosch (SOCH) in een brief aan het college van B en W.
 3. Verkeer langs Zuid-Willemsvaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  Verkeer langs Zuid-Willems­vaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  DEN BOSCH - ,,We hebben net een huis aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. Ja, we willen na vanavond nog steeds bij het kanaal gaan wonen. We hebben er veel zin in." Toekomstig Bosschenaar Maurice Geraets was gisteren één van de ongeveer vijftig bewoners van de 'Werkgroep Zuid-Willemsvaart' tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van de weg langs het kanaal tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch