Volledig scherm
stock stockadr school onderwijs schoolbord krijt wiskunde © Thinkstock

13,5 miljoen euro voor bouw nieuwe school in wijk De Lanen in de Groote Wielen

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch zet 13,5 miljoen euro opzij voor de bouw van een basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang (BSO) in de nieuwe wijk De Lanen in Rosmalen.

De nieuwe school is nodig omdat er in totaal 730 nieuwe woningen moeten komen in het nieuwste deel van de Groote Wielen. De allereerste bewoners kunnen vermoedelijk binnenkort hun woningen in. De nieuwe school is voor leerlingen van nul tot vijftien jaar en moet onder meer een kinderopvang en gymzaal krijgen. 

Naast de miljoenen voor een nieuwe school, trekt het college van B en W ook geld uit voor groot onderhoud aan scholen die eigendom zijn van de gemeente, zoals de Brede Scholen Floriant en Atlent. Daarbij gaat het om iets meer dan één miljoen euro. Daarmee wordt in 2018 voor 14,5 miljoen euro geïnvesteerd in onderwijs. Daarvoor is wel twee keer een bedrag van 3,6 miljoen euro nodig uit de algemene middelen. Vanwege het groot onderhoud aan schoolgebouwen is ook komende jaren meer geld nodig, is namelijk de verwachting.

De school in De Lanen is nodig, ondanks dat het totaal aantal leerlingen in het basisonderwijs in heel Den Bosch  voor de korte en de langere termijn (tot 2030) vrij stabiel is, met ongeveer 13.000 leerlingen. De school moet na de zomer van 2018 van start, maar dan nog wel in noodlokalen. De Stichting Signum verwacht in het eerste jaar 24 leerlingen. De permanente school moet uiteindelijk plek bieden aan zo'n 500 leerlingen. Welk concept de school krijgt, is nog onderwerp van discussie in een klankbordgroep. Ook het Rodenborch College (voortgezet onderwijs) is daar partner in.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch