Volledig scherm
150 ouderen en 50 vrijwilligers in de tent voor de zesde Seniorendag in Nuland © Peter De Bruijn

150 ouderen er even lekker uit tijdens zesde Seniorendag in Nuland

NULAND - Welke minister is geen voorstander van flesvoeding? Er verschijnen extra rimpeltjes op de voorhoofden van de ouderen aan het tafeltje. Eén van hen heeft een 'eureka-momentje'. ,,Natuurlijk: Els Borst." Het is een van de vele vragen tijdens de quiz op de zesde seniorendag van verpleeg- en verzorgingshuis Sint Jozefoord in Nuland.

Ongeveer 150 ouderen uit Nuland, Vinkel en Geffen bogen zich zondag onder meer over een quiz en speelden bingo tijdens de zesde Seniorendag. In een grote tent 'werken en denken' de ouderen zich in het zweet. 

Eenzaamheid

,,We delen veel water uit. Onze vijftig vrijwilligers staan klaar om te helpen", aldus Winnie Mathu namens de organisatie. ,,Er is veel eenzaamheid onder ouderen. Zeker in de zomermaanden. Kinderen gaan op vakantie. Mensen zijn weg. Veel ouderen krijgen minder bezoek. Tijdens de Seniorendag zijn ze er lekker eventjes uit."

Nellie van Tienen (81) is er voor de zesde keer bij. ,,Ouderen eenzaam tijdens de vakantie? Niet alleen dan. Het is ook persoonlijk. Sommige ouderen vermaken zich goed als ze alleen zijn. Een ander heeft er veel moeite mee. Soms zijn een bezoekje en een bakje koffie al voldoende hè."

Quote

Sommige ouderen vermaken zich goed als ze alleen zijn. Een ander heeft er veel moeite mee.

Nellie van Tienen

Alleen

Volgens Klaas van der Biezen (88) kun je 'met al die mensen om je heen niet gaan pratten'. ,,Het Nulandse woord voor mopperen", legt hij uit. ,,Eenzaamheid? Ken het maar één dag per jaar. Dan gaan mijn vrouw, dochters en schoondochters shoppen. Heb ik het huis alleen. Maak me tijdens de vakantie meer druk om onze kinderen die ver weg gaan. Er kan altijd iets gebeuren hè." 

Zijn vrouw Nelly (88) vult aan: ,,Ouderen praten niet graag over eenzaamheid. Houden problemen het liefst voor zichzelf. Wij zijn samen, onze kinderen komen geregeld langs. Hebben het gezellig met elkaar."

Volledig scherm
De tent wordt vanaf morgen (maandag) gebruikt voor de kindervakantieweek in Nuland © Peter De Bruijn
Volledig scherm
Wie weet de antwoorden op de quizvragen? © Peter De Bruijn

In samenwerking met indebuurt Den Bosch