Volledig scherm
Politiehond Viper vond gestolen spullen van een 39-jarige man uit Den Bosch. © Politie

39-jarige man uit Den Bosch steelt kinderfiets, bespuugt agenten tijdens arrestatie

GOIRLE/DEN BOSCH - Een 39-jarige man uit Den Bosch is opgepakt voor meerdere diefstallen, waaronder die van een kinderfiets. De politie vond de man en de gestolen spullen met hulp van diensthond Viper. Hij verzette zich hevig bij zijn arrestatie en bespuugde daarbij agenten.

De man heeft volgens de politie meerdere diefstallen gepleegd. Hij zou drankflessen hebben gestolen in een supermarkt aan het Koningsschild in Goirle. En hij had daarna een kinderfiets gestolen. Hij reed daarmee weg richting de Bergstraat.

Kinderfiets

Een omstander had het zien gebeuren en is hem achterna gerend. De man was blijkbaar niet snel genoeg op de kinderfiets en heeft die achter moeten laten. Hij is te voet verder gevlucht. De fiets is door de getuige teruggebracht naar de plek waar hij stond.

Viper

De man stond op camerabeelden, waarop de politie hem herkende. De politie is naar hem op zoek gegaan met hun politiehond Viper. Ze vonden hem op een terrein aan de Eerste Schoor. Ze wilden hem arresteren, maar hij verzette zich hevig. Hij bespuugde en beledigde meerdere agenten. 

Hij had op dat moment geen gestolen spullen bij zich, maar was wel gezien met een sporttas om zijn schouder. Diensthond Viper vond die tas uiteindelijk in een paardenstal. In de tas zaten gestolen spullen en inbrekerswerktuigen. 

De politie onderzoekt of hij nog meer (fiets)diefstallen heeft gepleegd. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch