7000 km naar de Noordkaap voor hospice Rosmalen

VIDEOROSMALEN - In 12 dagen 7000 kilometer in je auto rijden en uiteindelijk parkeren bij het noordelijkste puntje van Europa, de Noordkaap. Pete Donkers, Ruud Kloek en Coen van Rooij gaan het de komende dagen doen.

ROSMALEN - Het team Like Moose is startnummer 104 in de Noordkaapchallenge, die vrijdagochtend in alle vroegte officieel van start gaat bij de radiostudio's van 3FM in Hilversum.  De teams sponsoren via Serieus Request het Rode Kruis. Maar de helft van de sponsoropbrengst mogen ze dit jaar ook zelf voor een goed doel bestemmen. Voor team Like Moose is dat het hospice Duinsche Hoeve in Rosmalen. En daar vertrokken de drie deelnemers symbolisch alvast in hun gepimpte Chevrolet Tahoe, uitgezwaaid door hospice-directrice Dorien Aarts. 

Dorien zwaaide meteen ook haar man uit, want ze is getrouwd met Coen van Rooij. Het lag dus voor de hand dat het hospice het tweede goede doel werd. ,,Dat was de voorwaarde om twaalf dagen van huis te mogen", grapt Dorien. 

Aan de Noordkaapchallenge doen nog zo'n 25 andere teams mee. Minder dan voorgaande jaren, weet ook Coen. ,,Het is toch vrij prijzig om mee te doen, want je betaalt als team alles zelf. Bovendien zijn er ook heel veel andere challenges gekomen.”

Voor Coen was het ‘een droom’ om ooit eens naar de Noordkaap te rijden. Hij hoopt er in ieder geval het betoverende noorderlicht te zien.  Pete Donkers is speciaal voor de trip overgekomen uit Canada. Pete is een neef van de vrouw van Coen.  De derde reiziger is Ruud Kloek.

Pete en Coen hebben in Canada ook al eens aan een challange meegedaan van 1600 kilometer. Maar dat was op de sneeuwscooter met ruim 80 anderen op zo'n zelfde slee. Ook op sneeuw, maar heel anders dan op 4 wielen. 

Genieten is vooral wat de leden van team Like Moose willen doen de komende dagen. Onderweg moeten ze ook nog een aantal challenges doen, waarvoor sponsors ook geld doneren. ,,De laatste 12 kilometer naar de Noordkaap moeten alle auto;s achter elkaar rijden'. Sommige deelnemers doen dat laatste stuk lopend, of op de mountainbike. Wij zetten Ruud op ski’s en hangen hem achter een touw aan de wagen.”

Volledig scherm
Coen van Rooij (links) en Pete Donkers uit Canada vertrekken, samen met Ruud Kloek, bij het hospice in Rosmalen voor de reis naar de Noordkaap. © Paul Roovers/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch