Volledig scherm
De politie zette de achtervolging in, maar besloot die te staken in verband met de verkeersveiligheid. © ANP

Achtervolging op 17-jarige scooterrijder in Den Bosch gestaakt, jongen toch op de bon

DEN BOSCH - De politie heeft woensdag in de namiddag een scooterachtervolging gestaakt. De verdachte, een 17-jarige jongen, wist te ontkomen, maar zal zich later nog eens achter zijn oren krabben.

De politie trof de jongen in de omgeving van het Bossche Wielsem aan en merkte aan zijn opvallende rijgedrag dat er iets niet in de haak was. Daarop besloten de agenten, rijdend in een opvallende politieauto, de achtervolging in te zetten. 

Enkele kilometers verder haakten zij weer af, omdat de op de vlucht geslagen scooterrijder, die zijn vriendin achterop had zitten, ternauwernood aan een ongeluk ontsnapte. De verkeersveiligheid kwam daarmee in het geding. De kentekenplaat bracht de agenten echter alsnog bij de verdachte.

Een bezoek aan het woonadres bracht de agenten in contact met de moeder van de jongen, die vanzelfsprekend erg boos was. Aldaar verklaarde de dader ook dat hij geen rijbewijs in zijn bezit had.

Het rijden zonder rijbewijs, negeren van een stopteken en het niet aangeven van richting leverde hem en trits boetes op.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch