Volledig scherm
Het beschoten huis aan de Stapelen in Den Bosch. © ADR

Advocaat bewoner beschoten huis in Den Bosch: Onduidelijk wie heeft geschoten

DEN BOSCH - ,,Mijn cliënt zegt geen idee te hebben uit welke hoek de kogels zijn gekomen”, aldus advocaat Marcel Heuvelmans. Hij staat de 33-jarige Faysal L. uit Den Bosch juridisch terzijde. Het huis van L. werd zondagnacht beschoten met een automatisch vuurwapen. 

Het raam bij de woning was beveiligd met een rolluik, daarin zaten maandagochtend twaalf kogelgaten. Het gezin dat er woont, was thuis maar niemand raakte gewond. Volgens L. beleefde zijn gezin ‘angstige momenten’. Verder wil de Bosschenaar niets zeggen.

De politie heeft de beschieting in onderzoek en houdt er rekening mee dat de aanleiding van het incident in het criminele circuit gezocht moet worden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Inval

In het huis is onlangs een inval gedaan door de FIOD en gespecialiseerde zoekteams. Het ging om een onderzoek naar witwassen van geld. Ook op camping Maaszicht in Kerkdriel werd destijds een inval gehouden. In totaal werden toen twee mannen (33 en 70 jaar) en twee vrouwen (32 en 54 jaar) aangehouden. 

Volledig scherm
Het raam was afgesloten met een rolluik. Dat is doorzeefd met kogels. © ADR
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het loopt de spuigaten uit met Bossche bedelaar Charlie: 'Geen reclame'
    PREMIUM

    Het loopt de spuigaten uit met Bossche bedelaar Charlie: 'Geen reclame'

    DEN BOSCH - ,,Geen reclame voor Den Bosch'', zegt een Bossche horeca-ondernemer. ,,Een storend element'', zegt Ton Kranenburg, voorzitter van ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch. Het gaat over Charlie V. Volgens Kranenburg veroorzaakt deze 42-jarige Bosschenaar overlast bij veel horecazaken en winkels in de binnenstad. ,,We zitten er met allerlei hulpverleningsinstanties bovenop. Het loopt de spuigaten uit", zegt wijkagent Inge van Luijt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch