Volledig scherm
PREMIUM
Monique van Dongen. © Marc Bolsius

Afscheid van een Bosch meisje dat gewoon heel veel van Maria houdt

DEN BOSCH - Als een moeder zorgde Monique van Dongen (70) bijna dertig jaar voor de Zoete Lieve Vrouw in de Sint-Jan. Maar nu is ze dan toch écht gestopt. Met een lintje van de koning én van de paus.

Ze heette nota bene Maria, hoe krijg je het bedacht. En ze was zuster in het ziekenhuis waar de jongste dochter van Monique van Dongen - een tiener nog – drie maanden in coma lag nadat ze van haar fiets was gereden in Maaskantje. Daar aan dat bed op de intensive care sprak déze Maria de woorden: ‘Blijf ook goed voor jezelf zorgen. Want als ze het haalt dan wordt het een lange weg’.

  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch