Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Agent raakt ernstig gewond als cliënt van zorginstelling hem uit het niets neerslaat in Vught

VUGHT - Een agent is maandagochtend zwaar mishandeld op het Zorgpark in Vught. Hij werd uit het niets op zijn hoofd geslagen door een cliënt van Novadic-Kentron en raakte daardoor ernstig gewond. 

De agent werd maandagochtend opgeroepen om bijstand te verlenen aan de zorgverleners op het zorgpark. Maar een cliënt uit de verslavingszorg sloeg hem vanuit het niets neer, waardoor de agent bewusteloos raakte. Andere agenten hielden de man daarna aan. 

,,Dit is wel even schrikken”, zegt zijn directe collega wijkagent Marcel de Rouw. ,,We verlenen vaak bijstand op het Zorgpark en doen dat meestal in goede samenwerking, ook met de cliënten daar. Als er dan zoiets gebeurt, dan kan dat behoorlijk onverwacht zijn. Natuurlijk moeten we dan meteen ingrijpen.”

De man is vastgezet en er wordt onderzoek gedaan naar zijn handelen. Ook wordt er met getuigen gesproken. 

De gewonde agent heeft aan het incident een zware hersenschudding overgehouden. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch