Volledig scherm
PREMIUM
1979: op het woonwagenkamp in Best is de politie op zoek naar gevluchte gevangenen. © Van de Meulenhof

Al een eeuw lang is het gedonder met het kamp in Brabant

DEN BOSCH - Geen enkele provincie in Nederland telt zoveel woonwagenbewoners als Brabant. Maar echt welkom zijn ze hier nooit geweest, zo is te lezen in een donderdagmiddag gepresenteerd boek van Gerda Godrie-Van Gils. 

De meest geschikte plaats voor een woonwagencentrum? C. Bode, bijna een halve eeuw geleden gemeenteraadslid te Bergen op Zoom, wist het wel op   2 augustus 1971:  'Op de maan'. Een loepzuiver staaltje discriminatie, dat ook vijftig jaar geleden al massale afkeuring teweegbracht op de publieke tribune.

  1. The Green Bar laat planten groeien in bierflesjes met een stel springstaartjes

    The Green Bar laat planten groeien in bierfles­jes met een stel spring­staart­jes

    DEN BOSCH - Je kunt met een beetje handigheid zeilscheepjes in een fles stoppen. Maar dat lukt ook met mos, varens en planten (met prachtige namen zoals fittonia en asparagus). Nicolette Kempers van The Green Bar zegt er aardig wat succes mee te hebben. Haar winkel aan de Dode Nieuwstraat 32 is een conceptstore waar je terecht kunt voor onder meer planten, thee, kaarten, boeken (‘30 coole onderwerpen voor beestjeskenners uitgelegd in een halve minuut’) en stuiterballen met een kikkertje erin.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch