Volledig scherm
© Photo News

Aldi kan mogelijk toch naar Helftheuvelpassage in Den Bosch

DEN BOSCH – Als de supermarktketen Aldi met een concreet plan komt, kan het alsnog een vestiging in de Helftheuvelpassage in Den Bosch openen. 

,,Maar dan moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan’’, waarschuwt wethouder Jan Hoskam van economische zaken.

Volledig scherm
© Sandra Peerenboom
Quote

Aldi moet wel minimaal aan een aantal voorwaar­den voldoen

Wethouder Jan Hoskam

De Aldi zit nu aan de Boschmeersingel, maar zou graag willen verhuizen naar de nabij gelegen passage. Eerder vastgelegde plannen van de gemeente staan die verhuizing vooralsnog in de weg. Het komt er op neer dat bij een verhuizing er te veel vierkante meters aan supermarkt in de wijk west zou zijn. 

Aldi kan met een concreet plan komen maar moet dan wel minimaal aan de volgende voorwaarden voldoen: de ruimte die aan de Boschmeersingel wordt achtergelaten is niet meer voor een supermarkt, Aldi moet zelf met de eigenaar van de ruimte waar Blokker nu zit regelen dat ook in die ruimte geen supermarkt meer mag komen en er moet een plan zijn waar parkeren, laden en lossen goed geregeld is.

Nieuwbouw

Aldi wil zelf in de hoek waar Blokker zit een nieuwe supermarkt (1500 vierkante meter) tegen de bestaande bebouwing van de passage bouwen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch