Volledig scherm
© anp

Anderhalf jaar cel voor
Bossche beroepscrimineel

DEN BOSCH - Een 55-jarige Bosschenaar moet opnieuw de gevangenis in. De rechtbank veroordeelde de man tot 18 maanden cel voor woninginbraken in Waalre, Son en Heeswijk-Dinther. 

De man zat in totaal al 25 jaar in de gevangenis en was inmiddels verhuisd naar Eindhoven. De rechtbank schrijft in het vonnis dat de man criminaliteit tot een 'manier van leven' heeft gemaakt. De kans dat hij nog een positieve draai aan zijn leven kan geven is nihil, zo liet de reclassering eerder al weten. 

Behalve voor de drie woninginbraken is de man ook veroordeeld voor het bedreigen van zijn ex-vriendin.  Justitie had twee jaar cel geëist, de rechtbank houdt het op anderhalf jaar cel. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. OM: Marcin Naus is vermoord vlakbij politiebureau in Den Bosch
    PREMIUM

    OM: Marcin Naus is vermoord vlakbij politiebu­reau in Den Bosch

    DEN BOSCH - Twee uit Polen afkomstige mannen (42 en 48) staan op 23 augustus in Den Bosch terecht voor moord op hun landgenoot Marcin Naus (32). Het stoffelijk overschot van deze man werd op 26 maart door vissers aangetroffen in de Bossche Ertveldplas. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is Naus om het leven gebracht bij het stadsstrand De Witte Sieb aan de Vaaltweg. Dat strand ligt vlakbij het politiebureau aan de Vogelstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch