Volledig scherm
Edwin ‘Buzz’ Aldrin brengt salueert op de maan voor de vlag van de Verenigde Staten tijdens de Apollo 11-missie. © Nasa

Apollo 11 met Govert Schilling in de Bossche buitenlucht

DEN BOSCH - Tijdens een speciale editie van de buitenbios wordt bij de Verkadefabriek in Den Bosch zaterdag de filmdocumentaire Apollo 11 vertoond. Het is die dag 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet zette op de maan. De film begint om 22.00 uur en wordt ingeleid door de bekende wetenschapsjournalist Govert Schilling.

Een kaartje voor de voorstelling van Apollo 11 kost 9,50 euro. Regisseur Todd Douglas Miller kreeg de beschikking over filmspoelen met beelden die sinds de eerste maanlanding opgeslagen hadden gelegen bij NASA. Het materiaal was nooit vertoond. De regisseur werkte een decennium lang aan zijn documentaire. Zelf noemt hij de film zijn ‘Dunkirk in space’.

Schilling is freelance wetenschapsjournalist en schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, onder andere voor de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night.

Ook publiceerde hij tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Op de NPO was onlangs nog de serie ‘Met Govert naar de grenzen van het Heelal’ te zien.

  1. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
    VIDEO

    Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

    DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch