Volledig scherm
Susanna Karapetjan. © .

Appeltje van Oranje voor Met je hart; ExpertusDico krijgt 15.000 euro

DEN BOSCH - De Boxtelse Stichting Met je hart behoort tot de drie initiatieven die een Appeltje van Oranje ontvangen op 23 mei in Paleis Noordeinde in Den Haag. Met je hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten en zet zich in Den Bosch en Vught met een grote groep vrijwilligers in voor ontmoetingen voor ouderen. De Hedelse stichting ExpertusDico kreeg daarnaast van het Oranje Fonds 15.000 euro toegekend.

,,Onze vrijwilligers nodigen ouderen persoonlijk uit en zorgen ervoor dat ze opgehaald en thuisgebracht worden”, aldus Aimée Romme, coördinator Met je hart Den Bosch-Vught. ,,Wij krijgen ontzettend veel positieve reacties van ouderen en zijn ontzettend blij met alle mensen die ons in Den Bosch en Vught helpen. Naast de vele vrijwilligers, zijn dat ook de ondernemers die hun restaurant openstellen of hun bedrijf inzetten voor ons.”

Bedrijven 

Stichting ExpertusDico is opgericht door Susanna Karapetjan. Zij spant zich met anderen in om ‘groepen te bereiken die voor andere organisaties onbereikbaar zijn.’ De stichting steunt onder meer het starten van bedrijven.

  1. Restauratie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaartje pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    Restaura­tie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaart­je pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    DEN BOSCH - Natuurlijk gaat de restauratie van het Jeroen Boschpand De Kleine Winst op de Bossche Markt meer geld kosten dan gedacht. Die waarschuwing gaf wethouder Mike van der Geld al vast aan de politiek. Hoeveel meer dan de in 2017 geschatte één miljoen euro is (nog) niet te zeggen. Daar is weer de 130.000 euro voor nodig die de gemeenteraad beschikbaar moet stellen voor een onderzoek naar de bouwhistorische restauratie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch