Volledig scherm
De failliete Nieuwkoop Automotive Group aan de Hervensebaan in Den Bosch wordt overgenomen door Van den Udenhout, Content © -

Autobedrijf Nieuwkoop over naar drie bedrijven

DEN BOSCH - De Nieuwkoop Automotive Group, het Bossche autobedrijf dat begin mei failliet ging, wordt gesplitst en overgenomen door drie autobedrijven. De nieuwe eigenaren zijn Van den Udenhout, Oostendorp Autogroep en Content Auto. Een en ander wordt bevestigd door curator Daan Schalken.

De overname en doorstart van Nieuwkoop heeft een mogelijk positief gevolg voor een flink deel van de medewerker van het failliete bedrijf. Volgens curator Schalken krijgen tussen de 30 en 35 voormalige Nieuwkoop medewerkers bij een van de drie bedrijven een nieuw arbeidscontract aangeboden. Bij Nieuwkoop werkten tot het faillissement 45 mensen.   

Drie autobedrijven

Nieuwkoop Automotive Group was actief voor de automerken Skoda, Mazda, Fiat, Alfa Romeo en Jeep. De curatoren Schalken en Jaap van der Meer zijn overeengekomen met Van den Udenhout dat dit bedrijf de Skoda-activiteiten overneemt. Van den Udenhout is een van de grootste Volkswagen, Audi, Seat en Skoda dealers van Nederland, met vestigingen in Den Bosch, Eindhoven, Helmond, Oss, Son, Veldhoven en Veghel.

Oostendorp Autogroep - in 1976 gestart - neemt de activiteiten rondom het merk Mazda over, aldus Schalken. Oostendorp Auto is Toyota, Mazda en Hyundai-dealer voor de regio Oost-Brabant, Noord-Limburg en Zuid-Gelderland. Content Auto neemt de Nieuwkoop-activiteiten over voor de merken Fiat, Alfa Romeo en Jeep. De curatoren zijn met Content Auto eveneens overeen gekomen dat dit bedrijf het voormalige Nieuwkoop-pand overneemt.  

Activiteiten

Nieuwkoop werd begin mei door de rechtbank failliet verklaard. De meeste activiteiten werden ook na dat faillissement voortgezet, aldus curator Schalken. Volgens hem kwam Nieuwkoop in de problemen toen Suzuki en Skoda een andere contractpartner vonden. Als gevolg daarvan zakte omzet in, maar bleven de kosten op gelijk niveau.  

Volgens de jaarrekeningen maakte Nieuwkoop in 2016 een half miljoen euro verlies en in 2015 een kwart miljoen euro. Het bedrijf kondigde besparingsmaatregelen aan voor 2017, zo ging onder meer Content Autogroep een deel van het pand huren voor zijn Kia-activiteiten. Het mocht echter niet baten. Nieuwkoop, gevestigd aan de Hervensebaan, was meer dan zestig jaar actief als autobedrijf in Den Bosch en omgeving. Het ging in Vught van start en is nu opgesplitst. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch