Volledig scherm
De failliete Nieuwkoop Automotive Group aan de Hervensebaan in Den Bosch wordt overgenomen door Van den Udenhout, Content © -

Autobedrijf Nieuwkoop over naar drie bedrijven

DEN BOSCH - De Nieuwkoop Automotive Group, het Bossche autobedrijf dat begin mei failliet ging, wordt gesplitst en overgenomen door drie autobedrijven. De nieuwe eigenaren zijn Van den Udenhout, Oostendorp Autogroep en Content Auto. Een en ander wordt bevestigd door curator Daan Schalken.

De overname en doorstart van Nieuwkoop heeft een mogelijk positief gevolg voor een flink deel van de medewerker van het failliete bedrijf. Volgens curator Schalken krijgen tussen de 30 en 35 voormalige Nieuwkoop medewerkers bij een van de drie bedrijven een nieuw arbeidscontract aangeboden. Bij Nieuwkoop werkten tot het faillissement 45 mensen.   

Drie autobedrijven

Nieuwkoop Automotive Group was actief voor de automerken Skoda, Mazda, Fiat, Alfa Romeo en Jeep. De curatoren Schalken en Jaap van der Meer zijn overeengekomen met Van den Udenhout dat dit bedrijf de Skoda-activiteiten overneemt. Van den Udenhout is een van de grootste Volkswagen, Audi, Seat en Skoda dealers van Nederland, met vestigingen in Den Bosch, Eindhoven, Helmond, Oss, Son, Veldhoven en Veghel.

Oostendorp Autogroep - in 1976 gestart - neemt de activiteiten rondom het merk Mazda over, aldus Schalken. Oostendorp Auto is Toyota, Mazda en Hyundai-dealer voor de regio Oost-Brabant, Noord-Limburg en Zuid-Gelderland. Content Auto neemt de Nieuwkoop-activiteiten over voor de merken Fiat, Alfa Romeo en Jeep. De curatoren zijn met Content Auto eveneens overeen gekomen dat dit bedrijf het voormalige Nieuwkoop-pand overneemt.  

Activiteiten

Nieuwkoop werd begin mei door de rechtbank failliet verklaard. De meeste activiteiten werden ook na dat faillissement voortgezet, aldus curator Schalken. Volgens hem kwam Nieuwkoop in de problemen toen Suzuki en Skoda een andere contractpartner vonden. Als gevolg daarvan zakte omzet in, maar bleven de kosten op gelijk niveau.  

Volgens de jaarrekeningen maakte Nieuwkoop in 2016 een half miljoen euro verlies en in 2015 een kwart miljoen euro. Het bedrijf kondigde besparingsmaatregelen aan voor 2017, zo ging onder meer Content Autogroep een deel van het pand huren voor zijn Kia-activiteiten. Het mocht echter niet baten. Nieuwkoop, gevestigd aan de Hervensebaan, was meer dan zestig jaar actief als autobedrijf in Den Bosch en omgeving. Het ging in Vught van start en is nu opgesplitst. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
  PREMIUM

  Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

  DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.
 2. Organisaties vrezen 'afdankertjes' na afhaken Joris' kerstboom

  Organisa­ties vrezen 'afdanker­tjes' na afhaken Joris' kerstboom

  DEN BOSCH - ,,Als marktpartijen hebben wij grote vraagtekens bij het proces dat doorlopen is. De uitkomst bevreemd ons en rekenen wij de bestuurders van onze stad aan." Dat schrijven de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersfonds Hartje 's-Hertogenbosch, vereniging Hoteloverleg 's-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Ondernemersfonds 's-Hertogenbosch (SOCH) in een brief aan het college van B en W.
 3. Verkeer langs Zuid-Willemsvaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  Verkeer langs Zuid-Willems­vaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  DEN BOSCH - ,,We hebben net een huis aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. Ja, we willen na vanavond nog steeds bij het kanaal gaan wonen. We hebben er veel zin in." Toekomstig Bosschenaar Maurice Geraets was gisteren één van de ongeveer vijftig bewoners van de 'Werkgroep Zuid-Willemsvaart' tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van de weg langs het kanaal tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch