Op het grasveld links moeten de 700 nieuwe parkeerplaatsen uiteindelijk komen.
Volledig scherm
Op het grasveld links moeten de 700 nieuwe parkeerplaatsen uiteindelijk komen. © Libéma

Autotron Rosmalen krijgt flink meer parkeerplaatsen

Autotron in Rosmalen krijgt er binnen afzienbare tijd 700 parkeerplaatsen bij.  

ROSMALEN - Zo'n 2300 zijn het er nu, en de komende tijd wordt het aantal parkeerplaatsen op de beurs- en evenementenlocatie Autotron in Rosmalen uitgebreid tot 3000 stuks.

Libéma heeft hiervoor bij de gemeente Den Bosch een vergunning aangevraagd. Volgens woordvoerder Linda Engels is het nog onduidelijk wanneer gestart kan worden met de aanleg. ,,We hopen in de loop van het jaar de extra parkeerplaatsen aan te leggen. Niet allemaal tegelijk, maar in een aantal fases.”

Grasland verharden

Libéma wil hiervoor een stuk grasland verharden dat oostelijk ligt van de bestaande parkeerplaatsen op het grote terrein. Dat stuk wordt nu ook regelmatig gebruikt door Autotron en het kennis- en opleidingsinstituut Verkeersveiligheid Groep Nederland. Die groep biedt op het terrein trainingen en cursussen verkeersveiligheid en duurzaamheid voor personenvoertuigen en beroepsvervoer. 

EK Veldrijden en Vivarium

Volgens de woordvoerster komt Autotron niet structureel parkeerplaatsen te kort bij de vele evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd. ,,Wel bij een paar grote evenementen zoals het EK Veldrijden en Vivarium. Bij voorgaande edities was het parkeerterrein rondom het Autotron vol en moest er gebruik gemaakt worden van een ander, verder afgelegen parkeerterrein. Er was toen een pendeldienst tussen het Autotron en het parkeerterrein", zegt Engels.

Het Autotron was  aanvankelijk een automobielmuseum van de familie Lips dat in 1987 van Drunen naar Rosmalen verhuisde. In de loop der jaren verdween de verzameling auto's werd Autotron steeds meer een evenemententerrein

Het grasland rechts op de foto tussen de bebouwing moet uiteindelijk plek bieden aan 700 parkeerplaatsen.
Volledig scherm
Het grasland rechts op de foto tussen de bebouwing moet uiteindelijk plek bieden aan 700 parkeerplaatsen. © Google

In samenwerking met indebuurt Den Bosch