Avans Hogeschool, met vestigingen in onder meer Den Bosch en Tilburg, kiest in verband met de coronacrisis voor online Open Avonden.
Volledig scherm
Avans Hogeschool, met vestigingen in onder meer Den Bosch en Tilburg, kiest in verband met de coronacrisis voor online Open Avonden. © Avans Hogeschool

Avans Hogeschool schakelt over naar online Open avonden

DEN BOSCH - De Open avond van Avans Hogeschool was eigenlijk op 18 maart, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Daarom nu drie online voorlichtingsmomenten met uitleg, presentaties en een chat. 

Potentiële studenten voor de voltijdopleidingen en hun ouders kunnen op dinsdag 31 maart, woensdag 1 april en donderdag 2 april bij Avans terecht. Iedere avond zijn er twee voorlichtingsrondes, van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur.

Docenten en studenten vertellen over de bachelor en Associate degree-opleidingen van Avans in Breda, Den Bosch, Roosendaal en Tilburg en hoe het is om bij Avans te studeren. Ondertussen kunnen er vragen gesteld worden via de chat. 

Luisteren, chatten, appen

Daarnaast zijn er twee algemene presentaties over de overstap van havo/vwo naar hbo en ‘Jouw stap na het mbo’. Organisatorische vragen rond het studeren bij Avans kunnen tijdens de Open avonden via Whatsapp gesteld worden aan de Studenten Informatie Baie.

Alle tekst en uitleg wordt opgenomen en is op een later tijdstip terug te zien op de website van Avans. Ook de deeltijdopleidingen geven online studievoorlichting op dinsdag 7 en donderdag 9 april.  

Aanmelden voor de online Open avonden gebeurt vooraf. Aanmelden voor een hbo-opleiding kan vanwege de coronacrisis tot 1 juni in plaats van 1 mei.

  1. Mee op de vuilniswagen of washandjes vouwen, ambtenaren Den Bosch springen bij in coronatijd
    PREMIUM

    Mee op de vuilniswa­gen of washandjes vouwen, ambtenaren Den Bosch springen bij in coronatijd

    DEN BOSCH - Een driedelig pak draagt Joost Ankone voor zijn werk bij de gemeente Den Bosch sowieso niet. Maar deze dagen van de coronacrisis hijst de projectleider en organisatieadviseur zich in een overall en andere beschermende kleding. Om een handje te helpen bij de Afvalstoffendienst. Niks geen computer en vergaderingen, maar achter de vuilniswagen. ,,Ik heb nu uren over en wil iets voor de stad doen.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch