Tijdens de trainingen op het sportveld van de Pi Vught leren asielhonden weer vertrouwen te krijgen in de mens en hebben zo een grote kans op een nieuw thuis. Andersom hebben de gevangenen iets waarover ze zich verantwoordelijk kunnen voelen, leren ze zichzelf kennen en leveren ze een positieve bijdrage aan de maatschappij.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de trainingen op het sportveld van de Pi Vught leren asielhonden weer vertrouwen te krijgen in de mens en hebben zo een grote kans op een nieuw thuis. Andersom hebben de gevangenen iets waarover ze zich verantwoordelijk kunnen voelen, leren ze zichzelf kennen en leveren ze een positieve bijdrage aan de maatschappij. © Marc Bolsius

Bajesklanten leren beter gedrag door asielhonden te trainen en rugby te spelen

VUGHT - Nog te veel bajesklanten vallen terug in oude criminele gewoonten en zitten binnen de kortste keren weer in een cel van de PI Vught. Met verschillende activiteiten waaronder sport maar ook het regelen van onderdak of werk wordt geprobeerd het tij te keren.   

Een voetbal- of rugbytoernooi, asielhonden trainen of knutselen tijdens een ‘kinderherfstkamp’. Het zijn niet direct activiteiten die je verwacht binnen de muren van de strengst beveiligde gevangenis van het land; de Penitentiaire Inrichting in Vught. Toch vinden ze er met regelmaat plaats. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch