Volledig scherm
PREMIUM
November Music, sopraan Barbara Hannigan op de John Zorn dag. © Roel van der Aa

Barbara Hannigan ster op John Zorn dag van November Music

DEN BOSCH - Nog geen dag na de succesvolle vorige John Zorn-dag op November Music vorig jaar stuurde John Zorn een mail aan Bert Palinckx, artistiek directeur van November Music. Hij wilde voor November Music een stuk componeren voor de Nederlandse fluitiste Felicia van den End die hij had zien spelen in het ensemble Asko/Schonberg. Prima, zei Palinckx, maar dan moet je zelf komen bij de première.

Zo kon het dat mandagavond Zorns componisitie ‘Nachträglichkeit‘ zijn première beleefde in de Willem II Concertzaal. Met het New Yorkse JACK Quartet en een hoofdrol voor fluitiste Van den End. Het is zo’n typische Zorn-compositie. Een stuk vol fluisterzachte melodieën en knetterhard gespeelde dissonanten.

  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch