Volledig scherm
PREMIUM
Wim Schuurmans bij het bord dat het evenement Food4Business aankondigt. © Domien van der Meijden

Beneluxtheater zoekt zakelijke markt voor gezonde exploitatie Durpsherd

BERLICUM - Om de tientallen lokale clubs en verenigingen in de toekomst tegen betaalbare prijzen in Den Durpsherd te houden, gaat stichting Den Durpsherd in Berlicum de zakelijke markt warm maken voor gebruik van de theaterzaal.

Ze willen alle lokale clubs en verenigingen zonder hoge kosten in huis houden, zonder subsidie van Sint-Michielsgestel. ,,De gemeente betaalt het pand, maar wij staan aan de lat voor een gezonde bedrijfsvoering”, zegt voorzitter van de Stichting Den Durpsherd Wim Schuurmans.

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch