Volledig scherm
© Ron Chapple Stock

Bewoners Groote Wielen richten collectief op tegen komst windmolenpark tussen Den Bosch en Oss

ROSMALEN - Een groep bewoners uit de Groote Wielen in Rosmalen heeft het collectief GROEN inZICHT opgericht, dat zich richt tegen de komst van een windmolenpark in de polder tussen Oss en Den Bosch. Een internetpetitie tegen het park is sinds woensdag 147 keer getekend.

Het protesterende collectief wil de belangen behartigen van omwonenden en wil betrokken worden bij de besluitvorming rondom het windmolenpark. GROEN inZICHT is van mening dat het windmolenpark met tussen de 60 en 80 molens een 'disproportionele impact heeft op de direct omwonenden', zo wordt in een persbericht gemeld.

  1. Bossche Vestingloop uitgebreid met 25 kilometer lange Vestingwandeling

    Bossche Vesting­loop uitgebreid met 25 kilometer lange Vestingwan­de­ling

    DEN BOSCH - Samenwerking tussen de stichting Bossche Avondvierdaagse en de stichting Vestingloop ’s-Hertogenbosch leidt op 25 mei tot een nieuw evenement. Het gaat om een 25 kilometer lange historische wandeltocht ‘in de voetsporen van Frederik Hendrik’ die leidt door de Moerputten over de gerestaureerde vestingwallen en langs onder meer Fort Orthen en Fort Isabella. De deelnemers finishen op de Parade waar de volgende dag de BrandLoyalty Vestingloop (afstanden 5, 10 en 15 kilometer) eindigt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch