Vlnr: Eva Brekelmans, eigenaar Rens Kemp en Sanne Paloltzka op het terras van De Blauwe Sluis.
Volledig scherm
Vlnr: Eva Brekelmans, eigenaar Rens Kemp en Sanne Paloltzka op het terras van De Blauwe Sluis. © Jan Zandee/Fotoburo Bolsius

Bij uitgebreid restaurant De Blauwe Sluis in Gewande moeten overal ogen zijn: ‘Ik heb me de blaren gelopen’

ZOMERSERIEGEWANDE - Het terras is deze zomer belangrijker dan ooit voor de horeca. Veel cafés en restaurants hebben er meters bij gekregen. Soms moeten ze daarvoor de weg oversteken, of ogen in hun rug hebben en een uitdaging is het sowieso. De komende weken laten we obers en serveersters aan het woord die eindelijk weer mogen werken, ook al is dat soms best wennen. 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch