Volledig scherm
Indruk van een eerdere bijeenkomst van Nieuwe Filmers in de Verkadefabriek. © Marcus Peters.

Bijeenkomst Nieuwe Filmers over animatie

DEN BOSCH - Nieuwe Filmers houdt op 19 juni vanaf 19.30 uur in de Bossche Verkadefabriek een bijeenkomst over animatie. Het gaat onder meer over de manier waarop je animatie kunt inzetten en of het mogelijk is om een animatie te maken in vijf dagen.  

Een toelichting wordt gegeven door Yvonne Van Ulden, creatief producent, script coach, filosoof en docent met extra aandacht voor animatie. Van Ulden is ook Nederlands ambassadeur bij The European Animation Awards. 

Andere gasten zijn animatie regisseur Matty Jorissen ('From The Snow-Covered Hill’), Ron Schuijt illustrator, animator en striptekenaar en Joost Lieuwma schrijver, regisseur en animatiefilmmaker. Voor deze editie werkt Nieuwe Filmers samen met de Bossche animator Roy de Haan.

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch