De Nederlandse bisschop Ron van den Hout van bisdom Groningen-Leeuwarden begroet Friese pelgrims voorafgaand aan de heiligverklaring van de Nederlandse pater karmeliet Titus Brandsma afgelopen zondag in Rome.
Volledig scherm
De Nederlandse bisschop Ron van den Hout van bisdom Groningen-Leeuwarden begroet Friese pelgrims voorafgaand aan de heiligverklaring van de Nederlandse pater karmeliet Titus Brandsma afgelopen zondag in Rome. © ANP

Bisdom Den Bosch krijgt reliek van heilige Titus Brandsma

Het bisdom Den Bosch krijgt een reliek van de vorige week zondag heiligverklaarde Titus Brandsma. Het gaat om een stukje van een habijt die de pater karmeliet heeft gedragen. Het reliek wordt zondag binnengedragen in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch tijdens een nationale dankviering voor de canonisatie. Later dit jaar wordt het reliek in een nieuw bronzen beeld van Sint Titus in de kathedraal geplaatst.

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch