Volledig scherm
PREMIUM
De Sint-Jan in Den Bosch. © Domien van der Meijden/BD

Blijdschap over 5 miljoen van kabinet voor Bossche Sint-Jan: ‘Uitsmeren over meerdere jaren’

DEN BOSCH - ,,We zijn er heel blij mee. Vooral omdat het kabinet niet eist dat het bedrag binnen een jaar moet zijn besteed. We kunnen het uitsmeren over meerdere jaren.’’ Dat zegt Rutger Jans, voorzitter van de instandhoudingscommissie Sint-Jan, over het bedrag van 5 miljoen euro dat het kabinet beschikbaar stelt om markante rijksmonumenten op te knappen.

In totaal trekt het kabinet 35,5 miljoen euro uit om meerdere monumenten en dierentuinen financieel te steunen. De Sint-Jan behoort met onder meer museum Boijmans van Beuningen tot de Rijksmonumenten waarvan minister Ingrid van Engelshoven vindt dat de extra investering nodig is om te  verduurzamen en voor een breed publiek toegankelijk te maken. ,,We gaan de komende tijd goed na hoe we dit extra geld gaan besteden. Maar het is niet zo dat we de restauratie versneld kunnen uitvoeren’’, aldus Jans.

  1. De stad een boost geven, dat willen Bossche jongeren maar al te graag
    PREMIUM

    De stad een boost geven, dat willen Bossche jongeren maar al te graag

    DEN BOSCH - Jongeren hebben vaak goede ideeën die op diverse terreinen kunnen bijdragen tot een verfraaiing of verbetering van de stad. Ze worden helaas lang niet altijd gehoord. Wel bij Cityboost, een jong gemeentelijk platform dat jongerenparticipatie stimuleert onder begeleiding van jongerenwerkers en -ambassadeurs. Bij de tweede editie van Boostival afgelopen zaterdag gaven jonge creatieve geesten hun brainwaves en suggesties prijs.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch