Volledig scherm
PREMIUM
Het boek ‘Zorgenvriendjes: daar word ik blij van’ werd dinsdag gepresenteerd in de tuin van kasteel Maurick. © Miranda Van Houtum - Van Uden

Boekje helpt kinderen en ouders bij het bespreekbaar maken van hun zorgen

VUGHT - Zorgen delen biedt troost en begrip en is hét doel van de ‘zorgenvriendjes’ die sinds 2015 zijn uitgedeeld aan honderden patiëntjes van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en kwetsbare kinderen van de speciaal onderwijsschool Zuiderbos. Dinsdagmiddag volgde het boekje ‘Zorgenvriendjes: daar word ik blij van'.

,,Kleine kinderen hebben soms grote zorgen, vooral als ze alleen zijn", zegt Paul van der Heijden, klinisch psycholoog bij Reinier van Arkel. ,,Maar niet als ze een zorgenvriendje hebben. De knuffels hebben al veel kinderen getroost en zorgen ‘opgegeten’.” 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch