De Oekraïense vluchtelingen die zijn opgevangen in bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt kregen vrijdag de eerste 'boerenpakketten' uitgereikt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oekraïense vluchtelingen die zijn opgevangen in bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt kregen vrijdag de eerste 'boerenpakketten' uitgereikt. © copyright Marc Bolsius

Boeren steken met voedselpakketten Oekraïense vluchtelingen hart onder de riem

HELVOIRT - De landelijke aftrap van de eerste duizend ‘boerenpakketten’ voor Oekraïense vluchtelingen vol met lokaal voedsel vond vrijdag plaats bij bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. ,,We willen laten zien dat er aan hen wordt gedacht en dat ze er niet alleen voor staan.”

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.