Volledig scherm
PREMIUM
Drie jaar Theater naar de Parade in de karakteristieke Meierijhal. © Theater aan de Parade/Libéma

Bosch theater tijdelijk in glazen hal Brabanthallen

UPDATEDEN BOSCH - Als het Theater aan de Parade later dit jaar op slot gaat, kunnen bezoekers van grote cabaret-, show-,  dans- en toneelvoorstellingen drie jaar lang terecht in de monumentale Meierijhal, de vroegere glazen hoofdentree van de Brabanthallen. Vanaf maart volgend jaar worden er jaarlijks 110 grote producties opgevoerd, verdeeld over twee periodes, in een tijdelijk theater met maximaal 947 plaatsen. De Vincent van Goghzaal in de karakteristieke booghal uit de jaren zestig met glazen pui wordt foyer.

Het Brabants Dagblad meldde een maand geleden al dat de theaterdirectie en de directie van Libéma, eigenaar van de Brabanthallen, in een vergevorderd stadium waren over de plannen voor een tijdelijk onderkomen tijdens sloop en nieuwbouw (2020-2023) aan de Parade. Nu doen ze uit de doeken hoe die plannen er uitzien. 

  1. ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’
    PREMIUM

    ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’

    DEN BOSCH - De Bosschenaar (20) draait er niet omheen als hij terecht staat bij politierechter Vermeulen. Hij vertelt over het maken van ‘een hele domme keuze’. En daar heeft hij ‘veel spijt’ van. De Bosschenaar werd begin vorig jaar in Rosmalen betrapt tijdens het autorijden zonder rijbewijs. Hij bleek ook onder invloed te zijn van alcohol en drugs. ,,Ik had geblowd en gedronken’’, geeft de Bosschenaar direct toe.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch