Bossche Amacom groeit naar 5000 elektronica-pakjes per dag

DEN BOSCH/ROSMALEN - Amacom, de snelgroeiende groothandel in consumentenelektronica in Den Bosch, betrekt half september een nieuw distributiecentrum in Rosmalen. Met dit nieuwe distributiecentrum kan Amacom straks vijfduizend pakketten met elektronicaproducten per dag verwerken en versturen. 

Volledig scherm
Amacom uit Den Bosch trekt half september in een nieuw distributiecentrum aan de Kievitsven in Rosmalen. © Amacom

Amacom the Amazing Company maakt de laatste jaren een gestage groei door. Het van oorsprong Schijndelse bedrijf, rekent elektronica-winkeliers en webshop met elektronicaproducten tot de klantenkring. Het bedrijf is marktleider in consumentenelektronica. 

Benelux

In de vier distributiecentra van Amacom in (straks) Rosmalen, Schijndel, Hedel en Den Bosch worden de merkproducten opgeslagen en verwerkt om van daaruit in de hele Benelux verzonden te worden. Ongeveer een derde van alle televisies in Nederland wordt via Amacom gedistribueerd. 

In de verschillende centra kan het bedrijf dagelijks zo'n vijfduizend pakketten per dag verwerken. Naast elektronica is Amacom ook actief in diervoeding en in de kapperswereld. Amacom is opgericht in 1999 en ging van start met vier medewerkers. Inmiddels werken er honderd mensen. 

Hoofdkantoor

Amacom trekt halverwege september in het nieuwe pand. Algemeen directeur Dick Engels was samen met de gemeente Den Bosch al twee jaar op zoek naar een geschikte locatie voor het bedrijf. Die kon in Den Bosch niet gevonden worden. Amacom betrekt nu het gebouw waar voorheen het distributiecentrum van Thai Mas was gehuisvest. 

Het huidige Amacom-pand op De Brand in Den Bosch blijft in gebruik als hoofdkantoor en distributiecentrum. Het kantoor wordt daarnaast grondig verbouwd en wordt ingericht als een innovatie- en creatief centrum om zowel klanten als leveranciers te ontvangen.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch