Bossche Amacom groeit naar 5000 elektronica-pakjes per dag

DEN BOSCH/ROSMALEN - Amacom, de snelgroeiende groothandel in consumentenelektronica in Den Bosch, betrekt half september een nieuw distributiecentrum in Rosmalen. Met dit nieuwe distributiecentrum kan Amacom straks vijfduizend pakketten met elektronicaproducten per dag verwerken en versturen. 

Volledig scherm
Amacom uit Den Bosch trekt half september in een nieuw distributiecentrum aan de Kievitsven in Rosmalen. © Amacom

Amacom the Amazing Company maakt de laatste jaren een gestage groei door. Het van oorsprong Schijndelse bedrijf, rekent elektronica-winkeliers en webshop met elektronicaproducten tot de klantenkring. Het bedrijf is marktleider in consumentenelektronica. 

Benelux

In de vier distributiecentra van Amacom in (straks) Rosmalen, Schijndel, Hedel en Den Bosch worden de merkproducten opgeslagen en verwerkt om van daaruit in de hele Benelux verzonden te worden. Ongeveer een derde van alle televisies in Nederland wordt via Amacom gedistribueerd. 

In de verschillende centra kan het bedrijf dagelijks zo'n vijfduizend pakketten per dag verwerken. Naast elektronica is Amacom ook actief in diervoeding en in de kapperswereld. Amacom is opgericht in 1999 en ging van start met vier medewerkers. Inmiddels werken er honderd mensen. 

Hoofdkantoor

Amacom trekt halverwege september in het nieuwe pand. Algemeen directeur Dick Engels was samen met de gemeente Den Bosch al twee jaar op zoek naar een geschikte locatie voor het bedrijf. Die kon in Den Bosch niet gevonden worden. Amacom betrekt nu het gebouw waar voorheen het distributiecentrum van Thai Mas was gehuisvest. 

Het huidige Amacom-pand op De Brand in Den Bosch blijft in gebruik als hoofdkantoor en distributiecentrum. Het kantoor wordt daarnaast grondig verbouwd en wordt ingericht als een innovatie- en creatief centrum om zowel klanten als leveranciers te ontvangen.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mikkers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mikkers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.
 1. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
  PREMIUM

  Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

  DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.
 2. Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitverkocht
  PREMIUM

  Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitver­kocht

  DEN BOSCH - ,,Het is nog als bijna veertig jaar geleden. De vrouwen vooral op de dansvloer en mannen die langs de kant naar ons kijken. Daarom hebben we die van ons maar thuisgelaten." Vriendinnen Anita Marijnissen (59), Jacqueline Saladin (55) uit Den Bosch en Jacqueline van Lokven (49) uit Empel hebben zaterdagavond zin om te swingen op de soul- en discomuziek van Chic, Earth Wind & Fire, James Brown, Donna Summer, Whitney Houston e.a. tijdens de 'Galaxy Classics Party' bij Willem Twee in Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch