Volledig scherm
PREMIUM
Vierdaagselopers nemen bij Cuijk via een ponton de oversteek over de Maas. © Ed van Alem

Bossche bruggenbouwers van de Vierdaagse

DEN BOSCH - Bijna vijftigduizend deelnemers gaan dinsdag van start bij de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Allemaal moeten zij over de tijdelijke pontonbrug, gebouwd door het landmachtonderdeel 105 Geniecompagnie Waterbouw gevestigd in Den Bosch. Terwijl de lopers de Maas aankomende week oversteken, kijkt compagniecommandant majoor Koen van Dinter met gepaste trots toe. ,,Het is geweldig om mee te werken aan dit grote evenement", zegt hij.

De 105 Geniecompagnie Waterbouw is de enige defensie-eenheid in Nederland die bruggen of vlotten kan bouwen. Hun hoofdtaak: het slaan van militaire bruggen. Daarnaast bouwt zij tijdens de Vierdaagse al 75 jaar de pontonbrug tussen Cuijk en Middelaar. Ook is zij al jaren verantwoordelijk voor de drijvende tribune van het bevrijdingsconcert op de Amsterdamse Amstel.

  1. Bossche ging onvoorbereid de auditie in, maar gaat nu tóch naar Hongkong
    PREMIUM

    Bossche ging onvoorbe­reid de auditie in, maar gaat nu tóch naar Hongkong

    DEN BOSCH - Ze speelde al overal ter wereld. In musicals, opera's en grote, spectaculaire shows. Dat deed ze in Spanje, Italië en Duitsland. Maar óók in Scandinavië en Amerika. Ze werd ingehuurd om op te treden op van die grote cruiseboten. Maar nog nooit liet Aswintha Vermeulen (33) Den Bosch achter zich om in Azië op te treden. Tot nu dan. In Hongkong gaat ze een half jaar de hoofdrol van Nala spelen in de musical The Lion King.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch