Volledig scherm
Een moestuin plannen in je buurt op de computer. © copyright Marc Bolsius

Bossche buurt mag meebouwen aan wijk met computergame

DEN BOSCH - Een moestuin voor de buurt, een stel plantenbakken of zelfs een heel voedselbos. Met  een druk op de knop kunnen bewoners van De Slagen en De Rompert in Den Bosch straks hun buurt verfraaien, al is dat vooralsnog vooral virtueel. 

Welke voorzieningen ontbreken in je wijk? Hoe moet de openbare ruimte er uit  zien? Via de computergame Bouw je Buurt kunnen buurtbewoners hun wijk vormgeven. En als het ontwerp heel goed is, maakt het kans om ook daadwerkelijk gerealiseerd te worden. 

Het spel wordt op zaterdag 23 juni in Brasserie Le Mirage gelanceerd. Buurtgenoten kunnen er virtueel door makkelijke symbolen in de buurt voorzieningen toevoegen of weghalen. Zelfs vanuit huis kunnen ze in hun eigen tijd meespelen en meedenken over de buurt via de site www.bouw-je-buurt.nl . 

Senioren 

Initiatiefnemers Tessa Peters en Rolf van Boxmeer van Rezone hopen dat ook scholen, buurtinitiatieven en senioren mee gaan bouwen aan de buurt. . ,,De kracht van dit spel is juist dat iedereen, van jong tot oud, op een creatieve manier kan meedenken”, aldus Tessa en Rolf. 

Op vrijdag 6 juli worden de resultaten van de Bouw je Buurt Game gepresenteerd in Noorderlicht en wordt het winnende ontwerp bekend gemaakt. 

  1. Eerbetoon aan levenskunstenares Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Eerbetoon aan levenskun­ste­na­res Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Zinsbegoochelende ogen die je diep in het onderbewuste raken. De Bossche kunstenares Bianca Tangande schilderde graag ogen. Spiegels van de ziel als poort naar een ultieme kunstbeleving. Want Tangande had een onverzadigbare honger naar alles wat kunst ademde. Van performances en tekenwerk, tot schilderijen en textielkunst. Een levensgenieter die met flair en ruimhartigheid iedereen wilde enthousiasmeren voor de kunsten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch