Het Zuiderpark is volgens de gemeente geschikt voor een tijdelijk terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Zuiderpark is volgens de gemeente geschikt voor een tijdelijk terras. © Roel van der Aa

Bossche ‘coronazomer’ gevuld met optredens en terrassen: Zuiderpark en Pettelaarse Schans gekozen als basis

UPDATEDEN BOSCH - Een terras in het Bossche Zuiderpark met ‘zang en dans’. Een kinderspeelhuis in de Brabanthallen. Het is een greep uit de activiteiten die de gemeente vanaf 1 juli heeft gepland om het beste te maken van de ‘coronazomer’. Allerlei (muziek)optredens zouden maximaal een ‘Bosch kwartiertje’ moeten duren. ,,Samen kunnen we de slag maken’’, zei burgemeester Jack Mikkers tijdens een persbijeenkomst. 

Allerlei activiteiten en evenementen moeten zorgen voor spreiding van de drukte. ,,De stad snakt naar ontmoeting’’, zei wethouder Mike van der Geld over een ‘indrukwekkend plan dat perspectief moet bieden aan creatieve ondernemers’. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch